Varmepumper til det nordiske klima

Juridisk information

Vaillant A/S
Dybendalsvænget 3
DK-2630 Taastrup
+45 46 16 02 00

Aktieselskab
Hovedsæde: Taastrup
Direktør: Per Stryhn
CVR-nr: 64132113

Ansvarsfraskrivelse / Copyright

Vaillant tilstræber at indholdet på dette website er ajour og korrekt, men kan ikke garantere for aktualitet, rigtighed eller fuldstændighed af de angivne oplysninger. Vaillant forbeholder sig ret til at ændre/komplettere informationer eller data uden forudgående varsel.

Siderne på dette website indeholder også links til andre hjemmesider på internettet, som i visse tilfælde kan være administreret af andre end Vaillant. Vaillant formidler kun adgangen og påtager sig intet ansvar for indholdet af dette website.

Vor website er beskyttet af ophavsretten. Især kopiering, oversættelse, lagring og forarbejdning i andre elektroniske medier er beskyttet af ophavsretten. Gengivelse og bearbejdelse er kun tilladt med skriftlig tilladelse fra Vaillant.

Juridisk meddelelse

Pr. 1. januar 2013 skal vi publicere en varmepumpe reservedelsliste.

Vær opmærksom på følgende vigtige noter:

  • Ukorrekt installation af reservedele kan medføre skader.
  • Reservedele må kun skiftes/installeres af en fagmand!
  • Sørg for at læse installations- og betjeningsvejledninger som er vedlagt produktet først! Disse lister erstatter ikke reservedelskataloget; disse forbliver gældende i alle tilfælde.
  • Vælg altid den korrekte reservedel fra det aktuelle reservedelskatalog! Vi forbeholder os ret til at foretage ændringer til enhver tid.

Siden 1. januar 2013 vurderes pumper i varmesystemer også med energieffektivitets-indekset (EEI). Dette tal angiver en sammenligningsværdi for pumpens energiforbrug. En normal pumpe har et energieffektivitetsindex på ca. 0,8. Siden 1. januar 2013 skal varmepumper i varmesystemer have en højere effektivitet end EEI ≤ 0,27. Med dette tal vil energiforbruget være reduceret med min. 65% mindre end en standard pumpe. Fra 1. august 2015 skal grænsen være rykket ned til EEI < 0,23. Disse krav gælder også for pumper i en varmegenerator og for brine pumper.

Referenceværdien for de mest effektive cirkulationspumper er EEI ≤ 0,20.

Sidst men ikke mindst skal der med start den 1. januar 2013 stilles oplysninger til rådighed om demontering, genvinding eller bortskaffelse af udtjente komponenter og materialer for behandlingsanlæg for eksterne cirkulationspumper og produktintegrerede cirkulationspumper. Du kan finde pdf med tabel information om genanvendelse her.